Friday, 8 November 2013

Broken heart...



Assalammualaikum semua.. hari ni ain bukan nak luah sangat pun cuma tu la..bila seseorang yang kita sayang suruh kita tunggu dia...adakah anda akan tunggu?? bagi pendapat korang...adakah dia akan setia mengingati kita??? entahlah...sekarang ain da nyesal tunggu sseorg yg ain syg... ain serahkan segalanya pada takdir...
Kerna suma tu bagi ain sia2 belaka...

walau syg macam mna pun kita kat someone tu..klo dia bukan jodoh kita...xmungkin akan kekal...Thats the True!,...memang sakit bila berlaku..bagi ain ..pengalaman mematangkan kita...utk kita trus maju...bukan mundur ke belakang...I HOPE I REALLY CAN 4GET HIM..

kepada c dya yang ain maksudkan... " thanks for everything that you had done to me...thats all enough for me to learn what the true and what are not.....you had open my eyes.. n i hope u find your true love.."

Thats all....

by: brokenheart...

Monday, 28 October 2013

lama tak update blog+ rindu family...

Assalammualaikum semua...lama nya ain tinggalkan blog ain..
sedih plak rasanya...
but now...! I'M BACK!!!!
hehhehee..xde la..ain sibuk dengan assigment smpai lupa nak update blog ni...
sebenarnya banyak da perkara berlaku beberapa hari ni...
tapi ain rsa tak nak cer suma la..sedih plak...
tapi xsuma sedih...
ada juga yg happy2 tau....
yang penting tadi ain happy SGT2 bab ain webcam ma family ain..
ain rindu sgt2 kat dorang.....
tapi bgslah..dapat juga lepaskan rindu tadi...
dapat juga dengar nasihat dari abah n mami tersayang...
dapat tgk gelagat adik2 ...n kakak2 kat rumah...
ain xsabar nak balik rumah!...

AIN...YOU CAN DO IT!!....

K la...assalammualaikum semua... 

by: ainee_budakupsi

Tuesday, 17 September 2013

Kenangan terindah dengan housemate... :'(

Assalammualaikum semua..lama da ain xupdate blog kan? /...so.. sory.. :)
ain sbuk dengan pelbagai aktiviti sejak kebelakangan ni..
ha..kwn2 tau x apa tu kor suksis mahasiswa?
ha...itu merupakan persatuan polis rela bagi mahasiswa..
ain join tu tau..selepas pas ujian fizikal n lisan..
xsangka plak ain akan lulus suma tu..
ain memang berminat nak join polis ni..
dari kecil lagi cuma perwatakan ain kata org xsesuai jdi polis..
bab itu lasak...konon nya ain ni lembut..tu la tak bole..
xpe2..dont judge the book by its cover..
tapi kan ain sedih la..
bab ain kena berpisah dengan housemate ain..
paling tu roomate ain..
dorang suma baik..ain macam x sampai hati nak pindah..
xpela..ada masa ain rajin2 kan diri lawat dorang..
ain xnak drg lupakan ain..so...stiap sorg ain belikan teddy bear..
walaupun xmahal sgt..tapi ain nak dorang sentiasa ingat ain...
k la..takat ni jak dlu ya..
ain banyak assignment nak dibuat ni..
lain kali ain update lagi ya...
assalammualaikum semua... :)





Tuesday, 3 September 2013

No tempat duduk sama..


Assalammualaikum semua...kali ni ain nak meluah sikit...
nampak tak gambar kat atas tu???
ha.....gambar kapal terbang air asia kan??:)

kali ni ain nak meluah sikit peristiwa yang berlaku semasa nak pi kl ni..
masa naik flight tu...smasangah cari tempat duduk..
ada sorang laki ni yang sama no tempat duduk dengan ayah..
yang lucu nya..kami da beli tu tempat duduk..
kami bayara lagi..camna ada orang lain yang dapat no yang sama??
kami beli 1 baris tu no flight..

nasib baik remaja laki yang duduk kat situ..
boleh la bertolak ansur dengan ayah 
tapi dalam tolak ansur tu..ain perasan juga dia macam tak puasa hati..
hehehe tapi bukan salah kami pun..
memang kami da beli..mana boleh salahkan kami..
laki tu tak beli pun tempat duduk..
betul tak semua???
ha......tu la...
salah air asia la ni tak tengok betul2...
kan boleh mengakibatkan orang gaduh...ishx3...
 k la..past is past..hehhehe

apa2 pun mula2 best time naik..dapat tengok2 pemandangan 
tapi bila lama2 asyik nampak awan jak...makin bosan plak..hahaha
k la..tu jak la... 
just nak beri sedikit nasihat kat mana2 pihak la
yang memberikan perkhidmatan ..agar berhati2 n pastikan betul2 agar semua berjalan dengan lancar 
agar tidak tercetusnya pergaduhan...;)

assalammualaikum.. :)

Hari permulaan di UPSI Perak ...

Assalammualaikum semua...
ha...sekarang ain berada kat SEMENANJUNG...hehhehe
nak tahu kat mna?? :)
ha....tu na dari gambar kat atas pun tahu ain kat mna kan??
eheheh...sekarang ain ngah smbung belajar dalam bidang
Ijazah Sarjana Muda Pendidikan perakaunan dengan kepujian...:)

exited gila la....
kat sini suma best..kwn2 pun best..
walaupun ada yang tua dari ain tapi drg tak jahat tau..
dorang best dibwa berkawan...
yang paling best kan...kami le tukar2 bahasa @ cara percakapan
bab dorang suka nak belajar cakap sabah..n kami pula suka nak blajar cakap semenanjung...
hehehehhehe...so sharing is caring la kan?? :)


Ha...yang kat atas ni nak tahu sapa??
yang baju merah dari kanan ni namanya emy..dari kl..dya ni periang tau org nyer..
dya 1 kos dgn ain...:)

yang kedua hujung plak namanya hajarini...orag kelantan ..
dya ni roomate ain..dya kind tau...:)

yang ke3 plak kak hajar...
dya kakak yang lebih tua dari kami semua bab dya lepasan diploma..
kak hajar ni pun kind juga...:)

yang baju merah seterusnya tu sepatutnya kmi panggil kak sue..
tapi dya xsuka kmi pnggil kak sue..jadi kami panggil sue jak la...
dya ni pun baik juga n senang dibawah bincang.. :)

Ha....yang purple tu ain la..heheheh
ain bukan bertapuk ya..ain just lambat masuk bergambar je..hehehe

yang last sekali tu kak syida..
tapi sma mcm kak sue..dya tak nak kna pnggil kakak..
ktanya lbh selesa lau nama jak..hehhee
dya ni lembut orang nyer tau..ayu2 gitu deh..hehehehe..

Nak tau sapa suma ni??
ha...ni la housemate ain...kat upsi ni..
drg suma ok..
dulu sblm ain pi sini ain tkut2 juga..
takut ada yang tak suka orang sabah..tapi bila ain kenal dengan dorang suma..
ain rasa xsuma orang gitu bab lagipun tak baik amalkan perkauman ni...
tak dapat nak menjalinkan silaturrahim..hehhe

ha..ada lagi 1 gambar ain nak show kat korang...

Ha...ni gambar parents ain yang hantar ain hari tu...
sedih tak terkata tau bila dorang da balik pi sabah..
eyala..dulu paling jauh pun labuan jak..
sekali kat semenanjung ni xde nak jaga ain da..
ain rindu sgt kat dorang semua...
ain xtau bila ain dapat balik sabah...
ayah tak suruh kerap balik .
lgipun lau nak balik bnyk guna kos....
xpela...ain akan cuba teuskan perjalanan hidup ain kat sini..
gambar parents n family jadi penguat semangat ain ank terus belajar kat sini...

ok2 xnak sad2 da..nnty ibu sedih...

ha..nampak tak barang2 ain??? hehehhee
ni orang kata sikit???
entahla..tapi nasib xlebih berat time naik flight tu..hahahhaha
baru mhalnya nak tambah bagasi...
kasihan ayah terpksa bawa naik ats beg tu...
k la.. nnty ain smbung pengalaman ain kat sini erk.. :) 
semoga jumpa lagi...
assalammualaikum...:)








Wednesday, 28 August 2013

8 jenis tudung yang seksi di malaysia(COPY PASTE)


Assalammualikum suma..ha..mlm ni ain nak share something nga korang...nak tahu apa?? jom baca petikan yg ain post dari "http://penpatah.blogspot.com/2012/07/8-jenis-fesyen-tudung-seksi-di-malaysia.html" ..rugi tau lau xbaca... :)


Siapa yang tak ambik tahu pasal fesyen tudung kontemporari dan terkini? Kalau tak ambik tahu pasal fesyen tudung, jom baca kat sini. Yang memang ambik tahu pasal fesyen tudung terkini, digalakkan untuk baca. Mungkin anda terlepas pandang fesyen tudung yang beredar mengikut aliran zaman. Berikut merupakan jenis dan fesyen tudung yang boleh kita dapati di Malaysia. Bunyinya agak pelik, tapi inilah hakikatnya. Fesyen tudung menarik ini menjadi gilaan ramai wanita kini.

1. Tudung Bukit

Awek tudung baju pink
Memakai tudung, tapi kedua-dua bukit ditayang dengan sengaja untuk tatapan percuma. Ini lah dinamakan tudung bukit. Tak kisahlah apa saiz bukit tu. Tetap nak tayang percuma jugak. Bila diperhatikan, bangga sampai hidung kembang semangkuk. Alahai, mudahnya bagi tayangan percuma. Kalau dah bagi tayangan percuma, nak bagi apa kat suami nanti? Suami anda setaraf dengan orang asing kah sampai apa yang suami anda sahaja yang berhak lihat, anda sudah tayang percuma kepada orang lain.



2. Tudung Nasi Lemak

Awek tak cukup kain
Pernah tengok nasi lemak ikan bilis? Kat daun pisang tu, ada sedikit terbuka dan menyebabkan ikan bilis tu terkeluar kerana daun pisang tak menutup rapat bungkusan nasi lemak tu. Sebab tu fesyen tudung ni dinamakan ‘Tudung Nasi Lemak‘.





3. Tudung Sarung Nangka

Awek tudung singkat
Pakai tudung ketat sampai menampakkan segala yang ada di kepala, sehingga menampakkan bentuk telinga sekalipun. Kalau kat telinga tu ada 7 subang, semuanya nampak bentuk. Inilah fesyen tudung sesat yang dinamakan tudung sarung nangkayang semakin menjadi aliran muslimah masa kini. Ikut artis katakan…




4. Tudung Alien

Tudung awek ketat
Dinamakan tudung alien, sebab kepala si pemakai tudung ini memang sebijik dengan kapala alien. Tudung ini juga dikenali sebagai tudung bonggol unta.


Maksud hadis: “Ada dua golongan yang akan menjadi penghuni Neraka yang belum lagi aku melihat mereka. Pertama, golongan (penguasa) yang mempunyai cemeti-cemeti bagaikan ekor Iembu yang digunakan untuk memukul orang. Kedua, perempuan yang berpakaian tetapi bertelanjang, berlenggang lenggok waktu berjalan, menghayun-hayunkan bahu. Kepala mereka (sanggul di atas kepala mereka) bagaikan bonggol (goh) unta yang senget. Kedua-dua golongan ini tidak akan masuk syurga dan tidak akan dapat mencium bau wanginya. Sesungguhnya bau wangi syurga itu sudah tercium dari perjalanan yang sangat jauh daripadanya” [HR Muslim]




5. Tudung Papa Kedana

Awek sekolah baju ketat






Kebanyakan yang pakai tudung papa kedana ni adalah golongan minah rempit sekolah. Pakai tudung sebagai syarat masuk sekolah sahaja, bukan ikut hukum syarak. Masakan tidak, tudung singkat sampai nampak tengkok. Love bite kat leher pon boleh nampak. Mungkin terlalu papa kedana sampai tudung yang labuh sikit pun tak mampu nak beli. Bukan papa kedana bab ekonomi, tapi lu fikirlah sendiri…




6. Tudung Siput

Ni, tak tau nak terangkan macam mana bentuknya tudung siput ni… Tak terkata. Fesyen? Entah… Mungkin pembaca lebih arif. Macam fesyen Lady Gaga pun ada gak ni. Pelik betul…




7. Tudung Retis

Ini satu masalah besar lagi. Tudung retis yang artis ni pakai, mesti jadi ikutan para remaja, seolah-olah artis ni adalah seorang nabi untuk dijadikan ikutan. Alahai artis, berhentilah kalian daripada terus memesongkan ummat daripada ajaran Islam yang sebenar. Pakai la tudung yang elok-elok macam Wardina ke, Isma ke.




8. Tudung Muslimah


Inilah tudung yang benar-benar menyejukkan mata memandang. Mengikut hukum syarak, tidak menonjol, sopan, dan tertib. Tudung muslimah ini tidak jarang, tidak ketat, dan menutup dada :)


Katakanlah kepada wanita yang beriman: “Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan kemaluannya, dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang (biasa) nampak dari padanya. Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung ke dadanya, dan janganlah menampakkan perhiasannya kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara laki-laki mereka, atau putera-putera saudara lelaki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita islam, atau budak-budak yang mereka miliki, atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita. Dan janganlah mereka memukulkan kakinyua agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan. Dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung. [ TMQ an-Nur(24):31]

Semoga apa yg anda suma baca tadi dapat memberi sdikit kesedaran kepada kita pada zaman sekarang... :> selamat malam... :)

Tuesday, 27 August 2013

langganan Celcom yg menyakitkan hati...

Assalammualaikum suma..
lama nya ain da tak update blog....betul tak???
Sory..ain sibuk sikit nak urus kemasukan ke UPSI...
Tinggal beberapa hari je lagi...
ain akan merantau ke negeri org......(perak)

Ohya,...knpa dgn gambar kat ats ni???
xde la...ain nak cer sikit tntg kjadian hari ni...

Hari tu...papa dapat surat amaran bab 3 bulan x byar brodband(bb)
Jap2.. jgn pikir lain dulu erk...
bukan papa ain xnak bayar tapi papa lupa..sebab..kat umah ada wifi...
jadi jrg la ain guna bb tu..lagi pun dya kontrak 2 tahun...
kan tyme tu ain kat matrikulasi..jadi ain mmg guna bb tu...
ok2..lepas dpt amaran tu..
papa pi la byr...dlm RM138.83 la...

papa siap tanya lagi ..kalau2 lpas ni ada bil lagi ayah terima @ tak.
bab kata drg..no tu..dorg da potong...mksdnya xle guna la...
lpas beberapa hari buka sekolah smpena cuti rya ni...
papa terima bil lagi...
yg mnyatakan bhawa..ada lagi baki tertunggak..sebanyak RM150..
bnyk tu!!!!!

Da la sekrg papa nak kumpul duit utk hantar ain pi smbung belajar...
Kasihan parent ain...
Jadi tadi papa ada call celcom...
ayah mnyamuk habis..

Yelah...drg kata kami tmtkan tmpoh langganan sblm 2 tahun..
padahal perkhimatan tu drg yg potong..bukan kami!!
knpa kami plak yg kna byar????
kata papa..papa tak kisah la lau papa byr n then
drg nak smbung balik tu langganan internit..
bab ain le guna lagi kat upsi...

tapi ni drg potong sesuka hati..pastu caj RM150!!!!
papa marah abis tu pegawai ceclcom...
hihihihihii...
kami 1 rumah apa lagi??
kecut 1 badan nak tegur ayah tyme tu......:(

k la...tu jak la dulu cer ain hari ni erk..

Daa.....
Assalammualaikum...

Sunday, 18 August 2013

Happy Jumpa Kawan lama!

Assalammualaikum....
tadi kata nak tidur kan??? hehehhee
ain nak meluah jap...

ehhehee..ain nak luah yang ain happy!!!!!! sangat2...
sebab ain dah jumpa kawan2 lama ain time sekolah rendah yang kat kudat dulu...!
ain happy la bha...da la ain rindu kat dorang
tapi ain tak tahu lah lau dorang masih ingat ain lagi.. :(
tapi apa2 pun ain da dapat kontek dorang..
n yang terkejutnya ain ..nak tahu apa???
ain dapat jumpa balik kat fb ngan someone yang suka betuk bawa ain gaduh...
asal balik sekolah jak ada jak hal yang tak kena..
lagipun dulu dia tu garang n suka cari pasal...heheheh

apa2 pun.. ain happy sngat..:)
k la.. mat malam... :)

Pengalaman Di Hari Raya,,, :)

Assalammualaikum suma,,, hai... :) lama da ain tak update blog ni kan?? 
hehehe.. ain sbnrnya bercuti kat kampung raya ni...
klo diikutkan memang stiap raya ain raya kat kg..kat tuaran sabah..
erm... ain rindu sgt2 nak update n tgk2 blog ain ni...
thanks ya kepada follower2 ain yang mula follow ain baru2 ni...
maafla ain lum lagi follow kamu..jap lagi ain pi follow blog2 sahabat2 sekalian ya.. :)

Mungkin da sedikit terlewat untuk ain wish SELAMAT HARI RAYA kat korang suma..
tpi apa2 pun kan masi bulan raya..hehehe.. soo.. Ain minta maafla kat suma samaada yang kenal ain @ tak.

ha... ni la salah satu antara gelagat sepupu2 kesayangan ain...hehehe..comel tak??? :)


Ha...yang ini pula...gelagat ain, adik beradik ain n spupu ain..
All girl ka??? hehehhe..ada boys juga cuma ni adalah girls club ..hehehhehe

Bnyak lagi ain nak kongsi tapi terlalu panjang la..hehehe...xpyh la ya...:)
ohya sebelum tu......cuba teka apa gambar kat bawah ni??
Tak jelas ka????? hehehehe.. jap erk...


TADA!!!!! hehehehhe.. ni la hasil tangkapan parents ain kat tuaran...
ain tak ikut bab ain bangun lewat..heheheh...

k..la semua...mat malm.. 
Assalammualaikum.. :)





Saturday, 3 August 2013

jOm DEsIgN bLOg :)


Assalammualaikum semua....
Ingat tak kartun kat atas tu????? 
hehehhee...eNtry ain kali ni bukan la nak cer sal cerita kartun tu ya..
jangan salah sangka.. :)

Gambar kat atas tu cuma nak tunjukkan kat korang situasi ain skrg...
ain sebenarnya tengah pikir cmna nak design blog akak ain..
dya mnta tolong ain buatkan blog utk dya..
so..
ain da lama janji nak tolong..
jadi mlm ni la bru ada mood sikit ain nak tolong design tu...

Sebenarnya bukan mudah jua nak design blog ni..
banyak nak d fahami..
tapi bgi yang mmg da mahir tu..
mcm kacang jak la bagi dya...

so.......sampai sini jak la yar ain post utk mlm ni...
lain kali ain post lagi tau.. :)
mat malam semua... :)

Thursday, 1 August 2013

Permohonan zakat yg susah...


Assalammualaikum & Hai semua.. :)
Rindu plak nak update blog ni..yela..
beberapa hari ini ain dok sibuk uruskan hal2 masuk U ni..

Hari ni ain nak mluah sikit sal mohon zakat..
spatutnya hari tu lagi tapi ain mls nak update..
so...
ain nak stry la mlm ni...
hari pertama ain pi pusat zakat ni ain pi la ambil borang nya n kira nak hantar trus..
rupanya ada lagi salinan2 yg dya plukan ...so...
ain pun pulang la...sblm tu..
pekerja kat kaunter zakat tu cuma gtau suru bawa salinan2
yg disenaraikan kat belakang borang tu jak...
pastu ain pun bla la...

Hari ke2 plak ..
bila ain kira nak hantar borang tu beserta dgn salinan2 yg dya mahu tu..
bole2 nya dya kta dya nak tgk tiket flight yg ain da bli...
Ain ingt da settle da...
huuu..(sabar lagi)
ain pun pulang la...

Hari ke3 plak ..ain pi lagi...
dya tnya plak.. ibu kerja @ tak??
ain jwb la tak..
so dya kata dya nak surat akuan ibu tak kerja..
ain xtau nak wat cmna??
dya ckp la..buat surat rasmi..
yg mengatakan ibu tak bekerja.. n minta pengesahan kat mahkamah..
apa lagi.. ain pun balik la lagi..(tgh geram da ni)

bila pulang ain mluah plak kat ayah...
ayah pun mara la..
bukan kat ain tapi kat pkerja tu bab gtau 1 1...
yela..tau2 la ain kan plajar..xpnah wat suma tu..
knpa tak gtau jak semua secara terperinci????
kan mnyusahkan org namanya tu??
da la ayah bnyk kali kuar pjabat bab nak tolong ain...
Kasihan ain tgk ayh.
tkut jak nnty ayh kna mara oleh ketua dya bab bnyk kali kuar opis..

Last2 kata ayah tak payh la mohon
bab ayah mmg da amat2 geram...
tapi apa2 pun ain cuba la balik pujuk ayah..
sebab ain xnak juga mnyusahkan ayah sgt..
nnty kan tyme bljara ain plukan duit...
erm...
tahan hati jak la...
Esok nak try pi mahkamah...
Nak wat SURAT AKUAN tu...




Bye.......
b

Wednesday, 24 July 2013

Lelaki Cemburu Vs Wanita Cemburu....

Fakta : Lelaki Cemburu Vs Wanita Cemburu



 Ha..... da nmpak pic kat atas tu??
Sapa sokong pic tu???? hehehhee...

Bagi ain pun.ain rsa ada betul nya pic tu.. mungkin Some girl tak la feeling gtu tapi...
mostly la ada perasaan gini... betul tak girl2 semua??? hehhee
apa2 pun... bagi ain memang cute kalau psangan kita ni cemburu..
kerna.. kita dpt rsa dihargai..
daripada xde prasaan langsung>??????
ha....itu trouble da tu..hahaha..WATCH OUT!!
hehhee.. setiap masalah ada jalan penyelesaian nya...
soooooooo.........
GooD LucK in your RelationsHip ...

Mat Malam ........





Tuesday, 23 July 2013

Sijil PSPM Kue!



ASSalammualaikum semua...
Ha... nak tau tak sal pa ain geram???
Pasal sijil PSPM ain lum sampai lagi....

Baru2 ni ain dpt tau org sndakan ada da yg dpt...
ada yg dapat notice lagi suru ambil kat pjabat pos..
Yang pelik nya..?? npa ain xdpt apa2 inform pun?/
geramnya ain...tapi xpe...
di bulan yg mulia ni..kena bnykkan bersabar.. :)
Betul tak kwn2 :)

Sekarang ain hanya SETIA MENANTI...
hehehe mcm jiwang la plak...k la.. mat mlm semua...
n sorry lau ain lama x update post..
bukan apa..ain sibuk nak urus kmasukan U tu...
n tolong ibu kat rumah...
hehehe... da.......


SambunGAN VIRUS & Pemergian SoMeOnE

Cute tak ??? hehhe
ok la...nak smbng sal VIRUS tu...
skrg laptop ain da ok..syukur alhamdulillah...
tapi yg xbest nya ain da xguna google...
bab ada masalah sikit..entah la...
skrg ain terpksa guna FIREFOX or SAFARI or ENTERNIT EXPLORER..

xpe..asal le guna...untuk entrnit..btul tak??
hehee...gini..sebenarnya..ain sad bha juga ni...
Nak tau bab apa???
haa....ada ni someone da nak pi jauh....huhuhuhuu....

Dia da nak balik smnanjung... sedih ooo....
Xpela... nnty ain pi smbng blajar kat smnnjung juga..
Insha allah... bole jumpa... :)



Sunday, 21 July 2013

VIRUS FACEBOOK a.k.a ENTERNIT!!




Assalammualaikum semua....
malam ini ain tension sgt2 tau... nak tau sebab apa???
na.....sini ain cerita  knapa...
Ni ha... tyme on9 tadi..kwn ain ada post 1 LINK TU...
ain pikirkan apa lai tu....
ain pun gatal tgn pi klik la.....
sekali................................

Erm....kna virus la kawan2....
:'(

Punya la ain sad... yela... bila tkan butang setting kat google tu..
dya pi buka YOU TUBE la plak.... 
apa2 pun yg ain pi tekan...
dya buka YOU TUBE juga,,
apa la matcam ini????

skrg ain mnta tolong kat kwn ain yg PAKAR dlm bidang2 ni..
Syukur alhamdulillah....
ada juga kwn yg sudi mmbantu... :')

So.. ada yg bagi cdgn...uninstall program yg kamu guna sekarang...
pastu install balik...cuba buka balik Fb kmu tu..klo dya da Xmeragam...

ada pulak yg cdangkan... buka Fb guna pgram lain..
mcm FireFox , enternit explore @ safari...
ain ada try gak download safari wlaupun itu untuk apple...
hehehhe
tapi alhamdulillah..bole juga guna... :)

Sekarang c kwn sdng tolong ain  block tu URL...
harap2 dpat..amin.. k la... 
nnty ain smbng apa yg terjadi kat lptop ain ni .. k.. :) mat mlm...



              TO BE CONTINUE.......

Friday, 19 July 2013

i'm king of followers



Jom... :)

こんにちは, 안녕하세요 , Assalamualaikum.

Segmen ini dilancarkan oleh AtinVIP sendiri . Dimaklumkan bahawasanya segmen ini sudah pun bermula pada 1 Julai dan berakhir pada 31 Julai 2013 . Tujuan AtinVIP melancarkan segmen ini, bagi memudahkan kita semua beramah mesra bersama blogger-blogger lain yang mungkin kita tidak kenali tetapi ingin membaca kisah/diary kehidupan mereka.

Segmen ini juga dibuat kerana ingin melihat sejauh mana kerajinan kita untuk melawat/blogwalking blogger-blogger lain . Oleh kerana itu , AtinVIP akan menaikkan pangkat anda sebagai " I'm KING Of Followers " kerana anda telah melaksanakan kewajipan anda sebagai blogger.

Jika itu yang anda mahukan menjadi 'KING of follower' . Jom sertai segmen yang AtinVIP lancarkan.


Syarat-syaratnya :

1.  Warganegara Malaysia.
2.  Wajib follow blog AtinVIP , Atiqah , Intan. dan LIKE fanpage di bawah ini : 
     
3.  Buat entry bertajuk Segmen " I'm KING Of Followers "
4.  Copy coding entry yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry.
5.  Tinggalkan URL entry anda ke dalam ruangan komen entry ini.


Pemilihan pemenang dan jenis hadiah: 

1. Melihat jumlah follow blogwalking comment yang paling tertinggi akan memenangi topup RM20
2. Pemenang tempat ke-2 dan 3 akan menangi topup RM10.
3. Manakala tempat ke-4 dan 5 akan menangi topup RM5.
4. 2 pemenang saguhati akan dapat header percuma.
5. 8 pemenang saguhati akan dapat cursor percuma.
6. 5 pemenang saguhati , blognya akan direview.

*Jumlah kesemua pendapatan adalah 20. AtinVIP ingin mencari seramai 20 pemenang bertuah.

#___# Takkan tengok je? Jomlah Join!!!

Hasil Pertolongan IbU Tersayang ... :)

Assalammualaikum semua...hai selamat malam.. :)
Ha.... ni la hasil jahitan ain.. ok tak???
Ini bju untuk ain pkai tyme kat UPSI nnty....
Sebenarnya ini pun siap sbab hasil dripada pertolongan ibu ain...
THANK SO.......MUCH MAMY...
I lovE YOU...
ha...... bukan takat  jubah jak tau mami ain pndai wat...
bju kurung ni pun mami pandai...
kata mami ... biarlah anak kampung asal ada kmahiran untuk sara hidup..

Tapi kamu semua jgn plak pikir mami ain  kerja ambil upah jahit baju..??
tak la.. mami ain hanya jahitkan baju untuk kami anak2 kesayangannya jak..
untuk pengetahuan kamu semua...
Seorang ibu suka,,,,,,,, sgt2 tgk anak2 nya pakai baju yang dijahitnya sendiri..
terasa riang di hati ibu...
tu la... kata org bila pkai baju yg dibuat oleh tngan ibu sendiri..
kita akan terasa keberkatan nya.. kerana...
Ia dibuat dengan segala kasih syg seorang ibu kepada anak2nya.. :)

*SO ....HARGAILAH PEMBERIAN IBUBAPA ANDA...*


Thursday, 18 July 2013

PenGAlamaN bUat MedICal chECk uP


Assalammualaikum semua.
hai.. mlm ni ain nak share sikit story ain wat medical check up hari ni....
nak ahu..hari ni ain pi hospital sandakan...
KNAPA????
hihihi, ain bukan sakit erk...
ain pi buat medical check up untuk masuk U nnty...
Ibu yang tmnkan ain wat MCU..
tapi syukur alhamdulillah...ain terjumpa seorg kakak senior ain dulu...
dia baik...dia ajak ain sma2 buat MCU tu...

Pertama sekali kami pi pejabat pntadbiran nk mnta cop n bayar la..
ain kna bayar RM50 untuk MCU tu..
tapi kak K( senior) dia kna byar RM80..
mungkin bab cra kami bbza kami...hihihi
Lepas tu... kami pi la bilik no.15....
Dr nya baik sgt2...ramah...ain suka...
Dia bgi ain borg2 n suru ain ikut langkah2 kat situ...



da siap isi borang...kami pi makmal dulu...
utuk ujian air kencing n darah....
1st time ain buat tau...ishx3..
skli time nak ambil darah tu...
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
sakitnya..klo sekali jak xpe..ni tak...2 kali tau!!!
gara2 nurse tu sala cucuk...........
nsib jak puasa....tpksa thn mara...
tapi yang ain kesiannya tengok baby yang kna ambil darah tu...menangis2 dorang....T_T
baru ain lihat sana mcmmna seorg ibu tak sggp tgk anknya sakit...


sterusnya..ain pi tmpat x-ray...
ha......ini la part ain paling2 tak suka...
ptutlah rmia yang tak suka wat X RAY...
rupanya kna tukar bju hospital punya...
erm..xnk la gtau cmne prsaan time tu..
bygkan jak la..bila kna buka tudung time tu...ishx3..

<----(ini bukan ain punya yer/just picture )













next...kami pi cek gigi...
ni sekejap jer..bab gigi ain ok2 jer....
SMILE!! :)

last sekali..bila suma da settle..
da dapat balik result2 nya..
ain pi balik bilik no.15 tu..
dya pun cek2 la spruh yg lum siap..mcm ktinggian ...berat...
cek mata....

n settle da.....